Inkleuren

In het kort

Inkleuren is een nabewerkingsstap in ons SLS 3D drukproces. Ons witte PA 12-materiaal is standaard afgewerkt met een zwart pigment. Maar natuurlijk bieden wij nog vele andere kleuren aan, waaronder een gecertificeerd foodblue.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:
– Diepe of nauwe inwendige holtes, de kleur zal die oppervlakken niet bereiken.
– Grote, dunne delen hebben de neiging krom te trekken tijdens het kleuringsproces.
– Maximale afmetingen 250 x 250 x 500 mm.

Over kleuren

Als u uw onderdeel een andere kleur wilt geven dan antraciet, is nabewerking nodig. De onderdelen worden behandeld in een kleurbad waar het pigment de onderdelen impregneert. Zij absorberen de kleur tot een diepte van 100 um tot 500 um. Deze gekleurde buitenlaag fungeert ook als een nuttige slijtage-indicator.

De buitenste laag van de delen absorbeert het kleurpigment. Het pigment vormt geen extra laag bovenop het oppervlak, wat betekent dat ons kleurproces de tolerantie van de onderdelen niet beïnvloedt.

De oppervlakteruwheid van standaard geprinte onderdelen kan lichte variaties in de kleurstelling veroorzaken. Met gegoten geponste onderdelen worden deze variaties geëlimineerd, en uw onderdelen krijgen de best mogelijke afwerking.

Bij Parts on Demand bieden wij een reeks basiskleuren aan. Voor grote oplagen kunnen wij elke kleur maken, gebaseerd op RAL of Pantone specificaties.

Beschadigen en littekens

Als gevolg van het tuimelen van onderdelen tijdens de nabewerking (bv. poederverwijdering of shotpeening) kunnen onderdelen tegen elkaar wrijven of op elkaar vallen. Dit veroorzaakt kleine slijtplekken op het oppervlak van het onderdeel. Vooral bij het verven van delen in lichtere kleuren kunnen deze vlekken lichter of zelfs wit lijken. Indien u een absoluut homogene en esthetische afwerking wenst, is het aanbrengen van een coating op gekleurde delen waarschijnlijk de betere optie.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken