Embossing en gravure

In het kort

Complexiteit is gratis, dus gebruik het in je voordeel. Tekst of logo’s toevoegen aan uw ontwerp is eenvoudig en kost geen extra productietijd. Het verhoogt wel de professionele uitstraling van uw onderdelen.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:

Logo’s

Details zoals logo’s kunnen in reliëf worden aangebracht of worden gegraveerd. Zorg ervoor dat uw gegraveerde delen ten minste 1 mm diep zijn en uw reliëfdelen ten minste 1 mm hoog. Kleine details in het logo mogen niet kleiner zijn dan 0,8 mm. Op die manier zullen de details niet beschadigen en nog duidelijk zichtbaar zijn na de nabewerking.

Tekst

Tekst die uit het materiaal is gesneden, is veel minder leesbaar dan tekst die uitsteekt, aangezien SLS meer moeite heeft om materiaal uit het eerste materiaal te verwijderen. SLS is echter in staat om tekst met een dikte van ten minste 0,43 mm leesbaar af te drukken op een hoogte van 0,56 mm.

In reliëf maken of graveren van tekst

Zorg ervoor dat uw tekst ten minste 0,4 mm dik en 0,6 mm hoog is om te voorkomen dat hij onleesbaar wordt. Gebruik lettertypes met een middelgrote of grotere letterbreedte in een normaal of zwaarder lettertypegewicht. Een voorbeeld van de kleinst leesbare dikte is 16-punts Arial.

Lettertypen met “condensed” in de naam, lettertypen met een smalle tekenbreedte en lettertypen met een minder dan normaal lettergewicht zijn te vermijden.

Wanneer u tekst graveert, zorg er dan voor dat de letters niet dunner zijn dan 0,8 mm. Tijdens het reinigen van de onderdelen kunnen de kleine korreltjes die worden gebruikt om overtollig poeder te verwijderen, vast komen te zitten in nauwe openingen. Zorg ervoor dat de letters breed genoeg zijn om dit te voorkomen.

Het toevoegen van tekst aan uw onderdelen kan ook een voordeel hebben in het productieproces: het maakt ze gemakkelijker te identificeren. U kunt bijvoorbeeld de onderdeelnaam of het versienummer toevoegen aan een niet-kritisch oppervlak.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken