Draad

In het kort

Als je schroeven in je ontwerp wilt gebruiken, moet je schroefdraad maken. Er zijn verschillende manieren om garen in uw ontwerp op te nemen: door het te drukken, door het te tappen of door inzetstukken te gebruiken.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:
– Vermeld de schroefdraadmaat op uw technische tekening en geef aan of u inserts of tappen wilt.

Bedrukte draad

SLS maakt het mogelijk draad te bedrukken. Het vereist geen extra handelingen van de printer en is een van de grote voorbeelden van vrije complexiteit in 3D-printen. Gebruik minimaal M6 draad om met succes schroefdraad af te drukken.

De steek op M6 draad is 1 mm, wat betekent dat de wanddiktes geschikt zijn voor SLS-printen. De draad is het nauwkeurigst en het sterkst wanneer hij in de Z-richting/rechtsrichting wordt bedrukt.

Tapdraad

Voor bevestigingen die vaak moeten worden vast- en losgemaakt, zonder dat daar veel kracht voor nodig is, raden wij tapgaten aan. Bij Parts on Demand bieden wij u de diensten aan van het tappen van gaten voor u tegen een kleine extra vergoeding.

Onze tapdienst bespaart u tijd en het risico van foutief tappen en levert u onderdelen die klaar zijn om te worden geassembleerd. Indien uw onderdelen deze service vereisen, gelieve dan de afmetingen en de positie van het gat op uw technische tekening op te geven. De beschikbare maten vindt u in de tabel hieronder.

Inzetstukken

Als u bouten moet gebruiken waarop veel kracht wordt uitgeoefend en die regelmatig moeten worden vast- en losgedraaid, adviseren wij u inserts te gebruiken. Wij kunnen deze inzetstukken voor u plaatsen als u de gaten in uw ontwerp opneemt. Wij gebruiken de Fabory 302 lijn.

Schroefdraad Diameter x Min. gatdiepte

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken