Afmetingen

In het kort

In dit hoofdstuk gaan we in op hoe en waarom afmetingen de kwaliteit van uw onderdelen beïnvloeden. Hier vindt u de maximale en minimale afmetingen voor SLS-afdrukken, en tips over hoe u het beste afdrukresultaat krijgt.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:
– Grote, brede delen hebben de neiging krom te trekken. Overweeg ribbels of uitsparingen voor koeling.
– Details in het ontwerp mogen niet kleiner zijn dan 0,8 mm.
– Onderdelen groter dan 300 x 300 x 600 mm moeten in kleinere stukken worden gesneden.

Lange, brede delen

Grote onderdelen zijn gevoelig voor ongelijkmatige koeling door hun grote oppervlakten. Dit kan resulteren in onvoorspelbare kromtrekking. Dit probleem doet zich vooral voor bij oppervlakken met 2 lange assen en 1 korte as (b.v. een snijplank).

Om dit te voorkomen kunt u uitsnijdingen maken om de hoeveelheid warmte die op het afzonderlijke onderdeel wordt gegenereerd te verminderen. Daarnaast kunt u zoeken naar mogelijkheden om ribben of contouren aan het onderdeel toe te voegen. Deze maken het onderdeel stijver, wat kromtrekken helpt voorkomen.

Maximale afmetingen

De maximale afmetingen worden bepaald door het bouwvolume van de printer. Bij Parts on Demand is ons afdrukvolume 300 x 300 x 600 mm. Grotere delen kunnen worden gemaakt door het product in kleinere delen te verdelen en die na het drukken aan elkaar te lijmen.

Minimumafmetingen

SLS-druk biedt een hoge mate van detail. De laserkop in de printer heeft een nauwkeurigheid van 0,1 mm en de laaghoogte ligt tussen 0,1 en 0,15 mm. Wij bevelen aan dat de details op uw onderdeel niet kleiner zijn dan 0,8 mm en met ten minste 1 mm als minimale wanddikte. U leest er meer over in de volgende hoofdstukken.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken