Afgeronde randen

In het kort

3D-printen brengt veel ontwerpvrijheid met zich mee. U kunt hoeken en krommingen toevoegen zonder het productieproces duurder of complexer te maken. Wij moedigen u aan zoveel mogelijk filets toe te voegen.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:

Filets

Zorg ervoor dat je filets toevoegt

Het toevoegen van royale vullingen aan verbindingen is cruciaal om de structurele steun te verhogen. Het is belangrijk de filets zo groot mogelijk te maken om het oppervlak van een verbinding te vergroten. Een andere manier om dit te bereiken is het naar buiten opstellen van uitsteeksels.

Scherpe hoeken en randen worden vaak verzacht tijdens het post-processen, dus het toevoegen van fillets kan uw onderdelen ook voorspelbaarder en nauwkeuriger maken.

Gebogen oppervlakken

Verschillende printoriëntaties

Complexiteit is vrij, dat omvat organische vormen en gebogen oppervlakken. Er zijn echter een paar overwegingen bij het maken van deze vormen.

De afdrukrichting is van cruciaal belang voor de kwaliteit van de rondingen van uw werkstukken. Krommen in het XY-vlak zullen het nauwkeurigst zijn. In de Z-richting is de nauwkeurigheid gekoppeld aan de laaghoogte van de bouw. SLS-printen is een zeer nauwkeurige methode van 3D-printen. Op onderdelen met een schuin of gebogen oppervlak in het Z-vlak zult u echter nog enige gelaagdheid kunnen zien. Shot peening zorgt voor een gladde afwerking van deze oppervlakken.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken