Als je veel kleine onderdelen wilt maken, kan het voordelig zijn om ze met een sprue te verbinden. In dit hoofdstuk worden de do’s en don’ts van verbonden onderdelen uitgelegd.
Risico’s van verbonden onderdelen
Het afdrukken van één verbonden onderdeel in plaats van vele kleine onderdelen is efficiënter. Er zijn echter enkele belangrijke nadelen waarmee u rekening moet houden:
Bij gekoppelde onderdelen is het moeilijker voor ons om de ideale afdrukrichting te bepalen. Dit betekent dat u onderdelen krijgt met zichtbare lagen en minder nauwkeurige afmetingen.
Gekoppelde onderdelen zijn moeilijker schoon te maken, wat betekent dat er wat poeder in uw onderdelen kan vastzitten.
Gekoppelde delen zijn moeilijker na te bewerken, wat kan leiden tot een ongelijke oppervlakteafwerking en een vlekkerige kleuring.
Removing the sprue will leave a mark on your part. If the part is colored, removing the sprue will reveal the white inside of the part.
Richtlijnen
Als u onderdelen van hoge kwaliteit wenst, raden wij u af uw onderdelen aan elkaar te koppelen. Als u uw onderdelen toch wilt aansluiten, zorg er dan voor dat u deze richtlijnen volgt:
De verbindingsdraad moet >1,5 mm zijn en zo kort mogelijk. Als de sprue te dun of te lang is, breekt hij tijdens het schoonmaken en krijgt u misschien niet de volledige set gekoppelde onderdelen.
Zorg ervoor dat uw gecombineerde onderdelen allemaal dezelfde oriëntatie hebben.
Zorg ervoor dat er ten minste 1 mm afstand is tussen de onderdelen om te voorkomen dat ze samensmelten.
Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken