PA11GF Black

De Terminator onder de 3D-printmaterialen

PA11GF Black onderdelen

Het is de laatste ontwikkeling van Utrechtse bodem: PA11GF Black. Waarom dat jouw aandacht verdient? Het is een op PA11-gebaseerde compound met een gezonde dosis glasvezel vulling én zo zwart als de nacht. Door-en-door zwart dus. Zeg maar dag tegen fletse, kleurloze onderdelen en verwelkom krachtige, beeldschone onderdelen.

Voordelen van glasgevulde materialen: een klasse apart

Je vraagt je misschien af “Waarom maken jullie zo’n punt van een glasgevuld materiaal?”. Laten we je even bijpraten. Gewone 3D-print materialen zijn als de sidekicks van superhelden – ze zorgen dat het werk gedaan wordt, maar niemand onthoudt ze. Glasgevulde materialen stelen de show en wel hierom:

  • Sterkte en duurzaamheid: Glasgevulde materialen zijn de bodybuilders van de 3D-print wereld. Hun bravoure komt van de glasdeeltjes die de polymeerketens versterken. Ze zijn daardoor significant sterker en slijtvaster dan hun ‘gewone’ tegenpolen. Wie wil er nu geen onderdelen die de tand des tijds doorstaan?
  • Thermisch stabiel: Wat echt niet cool is? Onderdelen die kromtrekken of vervormen als het warm wordt. Glasgevulde materialen zijn vleesgeworden coolheid. Ze hebben een veel hogere thermische stabiliteit. Dat betekent dat ze hun vorm behouden, zelfs als het ze heet onder de voeten wordt.
  • Minder krimp: in tegendeel tot je favoriete wollen trui, krimpen glasgevulde materialen nauwelijks. In tegenstelling: tijdens het gehele print proces behouden ze hun maatvoering. Het resultaat? Nauwkeurige onderdelen waarmee jij de show steelt.

 

Door-en-door zwart: omarm je duistere zijde

Onze PA11GF Black is niet gewoon zwart – het is door en door zwart. Waarom dat uitmaakt? Een onderdeel dat ook van binnen zwart is, heeft de volgendeverleidelijke voordelen:

  • Consistente kleur: Je hoeft je niet langer druk te maken over krasjes of slijtage die een andere kleur onthult. Met PA11GF Black behouden je onderdelen hun mysterieuze zwarte kleur. Maakt niet uit wat ze te verduren krijgen.
  • UV-resistentie: Net als je favoriete zonnebril, is PA11GF Black bestand tegen Uv-straling. Zelfs als je ze blootstelt aan de straling van de zon behouden ze hun donkere kleur.
  • Uitstraling: Laten we eerlijk zijn. Zwart straalt gewoon kracht uit. PA11GF Black onderdelen hebben een air van verfijning, autoriteit en coolheid. Geloof ons maar: once you go black, you’ll never go back.
Castor bean plant

Bio-hernieuwbaar PA11: Een groenere toekomst

Bij Parts on Demand lopen we voorop – ook met onze duurzame ambities. Daarom is PA11GF Black gebaseerd op PA11, een bio-hernieuwbaar materiaal dat wordt gewonnen uit castorolie. Het materiaal is daarom beter voor de omgeving dan op (reguliere) aardolie-gebaseerde materialen. Kun jij naar harte lust onderdelen 3D-printen.

Detailweergave: voor de fijne dingen in het leven

PA11GF Black ziet er niet alleen goed uit – het is ook kampioen in nauwkeurigheid. Dankzij PA11’s superieure detailweergave kun je de meest verfijnde onderdelen printen. Zeg maar dag tegen vage lijnen en details.

Sterk, slijtvast, duurzaam en gewoon bloedmooi: dat is PA11GF Black. Deze Terminator onder de 3D-print materialen stelt je in staat om verfijnde onderdelen te produceren van hoge kwaliteit met een puntgaaf zwart uiterlijk.

Waar wacht je nog op? Stap over je schaduw en laat je onderdelen produceren in PA11GF Black. Dompel je onder in de wereld van glasgevulde materialen, overtuig jezelf door de milieubewustheid van PA11 en verwonder je over de grotere detailweergave.

Ben jij klaar voor PA11GF Black? Dachten we al. Welcome to the dark side.

Ben je nog niet overtuigd?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!